Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 10 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Zakázková výroba součástí na CNC strojích
Riha, Filip ; Slavomír, Hargaš (oponent) ; Kalivoda, Milan (vedoucí práce)
Bakalárska práca sa zameriava na výrobu konkrétneho zákazkového výrobku, pomocou CNC stroja. V práci bude zanalyzovaný postup priebehu výrobou, od samotnej objednávky až po doručenie k zákazníkovi. Po zistení aktuálnej situácie, sú predložené návrhy ktoré vedú k zvýšeniu efektivity riadenia zákaziek v podniku.
Návrh podnikatelského modelu firmy
Jančová, Kristýna ; Sýkorová, Salome (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Práce se zabývá rozborem aktuální situace konkrétního výrobního podniku jak z vnějšího, tak z vnitřního pohledu. Pro účely vypracování této analytické části byl definovaný teoretický rámec, ve kterém se podnikání výrobního podniku pohybuje. Závěry analytické části slouží jako podklad vlastním návrhům práce.
Faktory ovlivňující kvalitu červeného vína
Zechmeisterová, Lucie ; Vránová, Dana (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
V rámci diplomové práce byly monitorovány přítomné mikroorganismy ve vzorku hroznové šťávy červeného vína a vzájemné vztahy mezi kvasinkami, bakteriemi a plísněmi. Na kultivaci mikroorganismů byly použity tři různé média, speciálně pro sledování celkového počtu mikroorganismů, pro kvasinky a pro mléčné bakterie. Na stanovení počtu životaschopných buněk byla použita nepřímá metoda. Jedná se o počítání viditelných makroskopických kolonií vyrostlých na agarových plotnách. Po nárůstu buněk byly vizuálně hodnoceny tvary kolonií a mikroskopicky byla zjištěna morfologie buněk mikroorganismů. Po aplikaci komerčního enzymatického preparátu byla monitorována doba jeho působení v hroznové šťávě při výrobě červeného vína. Aktivita komerčního preparátu enzymu v hroznové šťávě byla sledována na základě průběhu degradace vysokomolekulového substrátu enzymy pomocí Ubbelohdeho viskozimetru. Získané výsledky poskytly řadu poznatků ohledně výskytu mikroflóry v průběhu výroby červeného vína. Významnou úlohu hrály komerční preparáty přidané do hroznové šťávy.
Optimalizace výrobního procesu v zámeckém vinařství
Bičan, Vladimír ; Mrázová,, Vladimíra (oponent) ; Videcká, Zdeňka (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá optimalizací procesů lahvovací linky ve vinařství. Pro řešení bakalářské práce je využita prediktivní simulace lahvovací linky. Pomocí digitálního dvojčete budou navržena opatření, která povedou ke zvýšení produktivity výroby a k racionálnímu využití strojů.
Proces cenotvorby pohonných hmot: proces produkce a cenotvorby pohonných hmot ve výrobkové vertikále.
Němec, Vít
Bakalářská práce se zabývá zmapováním a tvorbou ceny v celé vertikále procesu výroby a distribuce pohonných hmot. Snahou je popsat trasu ropy od jejího vytěžení, po její distribuci a rafinaci, během které se přemění v pohonné hmoty a dále sledovat cestu pohonných hmot až ke konečným spotřebitelům. Následně byla zkoumána cenotvorba pohonných hmot s cílem vytvoření relativních poměrů identifikovaných složek, ze kterých se skládá cena pohonných hmot pro konečné-ho spotřebitele, tedy výši poměru ceny ropy, daňového zatížení a nákladů společností, které vstupují na trhu s pohonnými hmotami. V poslední řadě byla provedena statistická analýza cen ropy a pohonných hmot s cílem najít strukturální zlomy v časových řadách, identifikovat příčinu těchto zlomů a určit sílu korelace mezi cenou ropy a cenou pohonných hmot.
Optimalizace výrobního procesu v zámeckém vinařství
Bičan, Vladimír ; Mrázová,, Vladimíra (oponent) ; Videcká, Zdeňka (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá optimalizací procesů lahvovací linky ve vinařství. Pro řešení bakalářské práce je využita prediktivní simulace lahvovací linky. Pomocí digitálního dvojčete budou navržena opatření, která povedou ke zvýšení produktivity výroby a k racionálnímu využití strojů.
Návrh sedacího prvku
Sabolová, Nikola
Hlavní náplní bakalářské práce je návrh a následná výroba sedacího prvku, v tomto případě křesla. Práce je složená ze dvou částí, a to teoretické a praktické. První část se věnuje teorii především ergonomii, způsobům sezení, historii sedacího nábytku i materiálům. Praktická, tedy druhá část se zabývá již samotným návrhem křesla, kdy návrh vychází z vědomostí získaných z první části bakalářské práce. Návrh se skládá z rešerše jednotlivých fází navrhování, mezi ně patří skicování a modelování ve 3D. Výsledkem je výroba prototypu.
Zakázková výroba součástí na CNC strojích
Riha, Filip ; Slavomír, Hargaš (oponent) ; Kalivoda, Milan (vedoucí práce)
Bakalárska práca sa zameriava na výrobu konkrétneho zákazkového výrobku, pomocou CNC stroja. V práci bude zanalyzovaný postup priebehu výrobou, od samotnej objednávky až po doručenie k zákazníkovi. Po zistení aktuálnej situácie, sú predložené návrhy ktoré vedú k zvýšeniu efektivity riadenia zákaziek v podniku.
Návrh podnikatelského modelu firmy
Jančová, Kristýna ; Sýkorová, Salome (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Práce se zabývá rozborem aktuální situace konkrétního výrobního podniku jak z vnějšího, tak z vnitřního pohledu. Pro účely vypracování této analytické části byl definovaný teoretický rámec, ve kterém se podnikání výrobního podniku pohybuje. Závěry analytické části slouží jako podklad vlastním návrhům práce.
Faktory ovlivňující kvalitu červeného vína
Zechmeisterová, Lucie ; Vránová, Dana (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
V rámci diplomové práce byly monitorovány přítomné mikroorganismy ve vzorku hroznové šťávy červeného vína a vzájemné vztahy mezi kvasinkami, bakteriemi a plísněmi. Na kultivaci mikroorganismů byly použity tři různé média, speciálně pro sledování celkového počtu mikroorganismů, pro kvasinky a pro mléčné bakterie. Na stanovení počtu životaschopných buněk byla použita nepřímá metoda. Jedná se o počítání viditelných makroskopických kolonií vyrostlých na agarových plotnách. Po nárůstu buněk byly vizuálně hodnoceny tvary kolonií a mikroskopicky byla zjištěna morfologie buněk mikroorganismů. Po aplikaci komerčního enzymatického preparátu byla monitorována doba jeho působení v hroznové šťávě při výrobě červeného vína. Aktivita komerčního preparátu enzymu v hroznové šťávě byla sledována na základě průběhu degradace vysokomolekulového substrátu enzymy pomocí Ubbelohdeho viskozimetru. Získané výsledky poskytly řadu poznatků ohledně výskytu mikroflóry v průběhu výroby červeného vína. Významnou úlohu hrály komerční preparáty přidané do hroznové šťávy.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.